Pensionister slår gnister i Viby

Af Bolette Rud Halkjær

Alderdom er noget vi alle forhåbentlig kommer i møde, men hvad vil du bruge tiden på, når du går på pension eller efterløn? 42 ældre fra Aarhus har svaret – bowling!

Det er ikke kun kuglerne der triller afsted, når medlemmerne fra Club 90 tropper op til bowlingtimen. Der slås nemlig gnister både inden- og udenfor banen. Highfives, højt humør og grin spredes hver tirsdag og torsdag formiddag i Bowl n’ Fun bowlingcenter i Viby, Aarhus. Klubbens aldersstrækning går helt fra de 60+ til de godt 90 år. Her kan du møde op helt uerfaren eller som Gunnar Tingleff på 74, der sidst var med til EM i 2013, der bruger Club 90 som ekstra træningstid ved siden af konkurrencer.

”Jeg gik på pension for fem år siden, skulle jeg finde på et eller andet, i stedet for at gå derhjemme. Så faldt jeg tilfældigvis over denne her klub og så er der et dejligt socialt samvær mellem dem alle sammen”

Birger Secher, pensionist

Et beskedent kontingent

I Danmark findes der over 1 million ældre, hvor 42 af dem er medlem ad Club 90. Club 90 er en bowlingklub, der mødes hver tirsdag og torsdag i Bowl n’ Fun. Klubben startede i 1990, derved navnet Club 90, har haft næsten 100 medlemmer, men dog er de seneste medlemstal faldet. ”Vi er lidt trætte af, når der forsvinder en fra holdet” fortæller Henrik Laursen, der er formand for Club 90. Dette kan både være dårligt helbred, flytning eller nogle tilfælde dødsfald. For at være medlem skal du betale, hvad de selv kalder det, et beskedent kontingent på 300 kroner, og derefter koster det 55 kroner pr. time til træning. Her får du fuld valuta for pengene, da de kun spiller 2 personer pr. bane, så du får den bedste udnyttelse af den betalte time.

Ikke kun for sjov

Klubben er også i samarbejde med andre seniorbowlingklubber nemlig Viborg, Silkeborg, Odder, Hadsten, Ikast og Horsens, hvor de mødes til nogle venskabelige turneringer. Den såkaldte trekantsturnering der bliver afholdt 2 gange om året mod Horsens og Odder, hvor de skal stille med de bedste 8 damer og 8 herrer. Her skal de kæmpe om, at få indgraveret deres navne i pokalen. Der afholdes også interne turneringer, hvor der er en flaske rødvin på højkant.  

Mere end bare bowling

Sammenholdet udenfor banen er også en afgørende faktor. Efter de er færdige med bowle, sætter de fleste sig og får en snak over en øl. Her kan de både få vendt dagens spil, der ikke altid går som planlagt, og hvordan det ellers står til. Til oktober holder klubben 30-års jubilæum, og alle er inviteret til fest. Arrangementet er ikke helt sat på plads, men til deres 25-års jubilæum blev festen afholdt ved Klostercafeen i Aarhus C, , og det var en god fest fortæller formanden Henrik Laursen.

Henrik og resten af Club 90s medlemmer er ikke i tvivl om spørgsmålet omkring om de vil have flere medlemmer. De tager imod dem med åbne arme og Henrik fortæller selv ”Vi vil meget gerne have nogle flere medlemmer”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *